Welcome

Jelly-o pudding wafer oat cake liquorice gummi bears tart chocolate pie. Caramels bonbon apple pie biscuit danish chupa chups cookie sweet roll danish. Sweet cupcake croissant wafer wafer tootsie roll cake cookie. Jelly-o pudding wafer oat cake liquorice gummi bears tart chocolate pie.Caramels bonbon apple pie biscuit danish chupa chups cookie sweet roll danish. Sweet cupcake croissant wafer wafer tootsie roll cake cookie.

The construction crew

caliversity
Aci
Blanche
Libra

Name of the current event

Name event Click here

Jezero

10/8/2017, 23:17
First topic message reminder :

Jezero - Stránka 5 Jezero12
Jezero - Stránka 5 Song17

Naposledy upravil Admin dne 8/10/2023, 14:23, celkově upraveno 7 krát
Admin
Poèet pøíspìvkù : 123
Admin

13/8/2019, 14:24
*Jakmile odejdu ze studovny, vydám se rovnou ke kolejím do svého pokoje, abych si vzal věci. Když přijdu do pokoje, tak si jako první vyměním tričko, protože venku se dost oteplilo a v tričku s dlouhým rukávem by mi bylo u jezero určitě vedro. Následně potom, co se převléknu si posbírám po pokoji poházené všechny objektivy k foťáku, jsem docela bordelář, ale mám ve svém nepořádku systém. Asi by to do mě nikdo neřekl, ale mám rád komisky, mít lepší prospěch ve škole, klidně bych šel k nerdům. Hrát videohry a číst komiksy, nejlepší co může být. Hned po focení, proto si pár komiksů vezmu s sebou a k tomu přidám ještě jednu učebnici angličtiny a matematiky. Jako poslední sáhnu po foťáku, který mám jako jediný pěkně uložený v tašce na stole, ten jediný je v mém pokoji vždy na svém místě. Hodně si ho opečovávám, protože jsem za něj dal hodně peněz, byla to v podstatě první věc na kterou jsou si vydělal sám a kdyby se s ním něco stalo, bylo by to zlý. Když mám vše, co potřebuji dám si to do tašky k foťáku, zabouchnu za sebou dveře do pokoje a vyrazím k jezeru. Mám v hlavě docale jasný obrázek toho, co bych chtěl dneska nafotit, je to úkol do školy a zadaní bylo něco tako 'Trochu jinak', proto jsem v pokoji sáhl po komiksech. Když dorazím k jezeru okamžitě tě zahlédnu sedět na lavičce, takže se k tobě vydám.* Ahoooj. Ty šaty ti vážně sluší. *Řeknu uznale a celou si tě ještě  jednou prohlédnu na což se na tebe usměju.* Takžeee, nevím jestli tě to zajímá, ale téma je Trochu jinak. Doufám, že tě neurazí, když tě nazvu nerdkou, ale si vážně chytrá a krásná, takže bych téhle kombinace chtěl využít. Mám to  v plánu tak nějak, že budeš ty a pokáždé bude někdy vidět ten komiks a nějaké učebnice, abychom podtrhly tvou krásu, ale zároveň zvýraznili i tvou druhou stránku. *Ze své tašky, kterou mám přes rameno vytáhnu pár komiksů a podám ti je.* Máš ráda komiksy? *Každej si pod pojmem nerd představí nějakého ošklivého panice, které jen sedí doma a učí se na písemky. To není úplně tak pravda, většina nerdíků má slabost pro komiksy, superhrdiny, videohry a takový. Vím, že to je asi jen další námět k tomu je šikanovat, ale stejně to má své kouzlo, což vím z vlastní zkušenosti. Byli jsme všem pro smích, když jsme na základce a střední s kamarády hráli po víkendech Dračí doupě a četli komiksy.*

Jezero - Stránka 5 Htsr10
Reece Owen Warwick
Poèet pøíspìvkù : 83
Reece Owen Warwick
15/8/2019, 23:59
Když na pokoji najde jen jedny pořádné šaty, které se teď dají použít prostě si je musí obléct. Ať jsou odhalující jak jen chtějí, už na to kývla a nemá to jak odvolat. Telefonní číslo na něj nemá a přišlo by jí to neslušné, kdyby řekla, že tam nepřijde protože nechce. No uplně moc se jí nechce, ale je potřeba překonávat své vlastní hranice nebo ne?
Dostaví se k jezeru o něco dřív než on a posadí se na lavičku. Chvilku sleduje vodní hladinu, než ji vyruší známý hlas. Otočí se na něj a prohrábne si vlasy. „Ah, děkuji. Jsou jediné, které jsem na pokoji tak rychle našla.” Pokrčí ramen a přizná se. Nelže a prostě to říct musela. Potom si poslechne jeho vysvětlení o tom, co se vlasntě bude fotit. „Takže se ti opravdu hodím k tomu aby jsi fotil zrovna mě.” Zasměje se a podívá se na něj. „Ne neurazím se, nejsem sice uplně nerd, ale možná bych se na jejich stranu postavila, kdybych si měla vybrat kam se zařadím.” Podívá se na něj a poslouchá ho. „Podtrhly mou krásu.” zopakuje po něm a jen zakroutí hlavou. Dobře, na tohle opravdu není zvyklá. Tohle je hodně mimo její komfortní zónu a přemýšlí zda se jí to líbí. Ano ty lichotky jsou příjemné. Sama uvidí jak tohle celé ještě dopadne. Jen se zhluboka nadechne a podívá se na něj. „Komixy?” zrychleně zamrká a tak se na chvilku dostane ze svého přemýšlení. „Vlastně ano, pár jich doma mám. Nějaké marvelovky.” Pokrčí rameny. Teď rozhodně zní jako nerd. Jaká holka má jinak doma komixy? Moc jich nezná a rozhodně by to nebyla žádná z dívčího spolku. Potom přejde blíž k němu a promne si ruce. „Takže, kam se mám postavit nebo kde to budeš chtít fotit?” rozhodí rukama, cítí se nervózně a taky nervózní je. Owen se jí zdá být čím dál více sympatický a je z toho trošku nesvá. Fotí ji pohledný kluk a ona neví co dělat. Není to uplně příjemné.
Anonymní
Anonymní
16/8/2019, 01:12
Vážně jo? Hustý. *Řeknu překvapeně, ale přitom i zaujatě. Nemyslel jsem si, že budeš zrovna číst komiksy, ale co by ne.* Tak pro mě teda opravdu skvělá volba modelky. *Odkývu si to sám pro sebe s radostí v obličeji. Když jsem se s tebou začal bavit ve studovně, tak ses mi popravdě moc nelíbila, přišla si mi taková možná až trochu upjatá, ale teď se mi začínáš vážně líbit. Nebo teda, hezká si mi přišla už od začátku, ale teď už to začíná být vážnější. Něco mi říká, že si to focení užiju.* Mmmmmm. Viděl bych to tak, že by ses posadila na zem, do ruky si vzala učebnici angličtiny, když jí máš ráda, a zpoza ní by vykukoval komiks. *Vytáhnu z tašky učebnici, otevřu jí na nějaké stránce, a do druhé ruky si dám komiks který položím do učebnice.* Hlavně nesmíš vypadat jako bych tě do toho nutil. Jestli si nikdy nic nefotila, tak se s tím určitě budeme trochu prát, ale to nevadí. *Upřímně se na tebe usměju. Jsem na práci se stydlínama zvyklí, ne každý je rozený model, což by měl každý fotograf chápat a umět se podle toho zařídit.* Klidně si můžeš chvilku číst, aby ses do toho zabrala a vypadala víc přirozeně. Sám občas nevím, jak se mám na fotkách tvářit. Proto jsem radši za foťákem než před ním. *Zazubím se na tebe a svůj pohled přesměruji z tebe, spíš za tebe a vedle tebe. Jen tak letmo koukám, kde to bude vypadat nejlíp. Když to místo zahlédnu, podívám se na tebe a kývnutím hlavy to naznačím, že se přesuneme, a jak naznačím, tak i udělám.* Vidíš to tady. *Rukou ukážu na strom, který se nachází o kousek dál.* Krásně se tady láme světlo přes ten strom. Tady to bude skvělý. *Řeknu rozhodně a tašku s kamerou položím na zem. Místo si projdu ještě jednou a na jednom místečku trochu udupu trávu.* Tady by bylo nejlepší, kdyby si se posadila. Můžeš si sednout na učebnici matematiky, aby sis nezašpinila ty krásný šaty. *Myslel jsem to vážně, takže z tašky vytáhnu i druhou učebnici a položím jí na zem.* Můžeme zkusit jak to bude vypadat? Že by ses teda posadila a do rukou si vzala učebnici s komiksem?

Reece Owen Warwick
Reece Owen Warwick
16/8/2019, 08:38

Jen pokrčí rameny nad tím co řekla a nad tím jak zareagoval on. „Už to tak bude.” Pousměje se a prohrábne si nervózně vlasy. Přijde jí, že on ví co dělá a co bude dělat a ona je jak Alenka v říši divů a je naprosto zmatená. Není si jistá, zda si na focení vybral tu správnou, ale nechce zklamat, když už to slíbila. „Uvidíme jestli to budeš říkat, až ti prasknou nervy nad tím jak jsem nemožná.” Zažertuj a podívá se na něj. Začal být příjemnější než ze začátku v knihovně. Opravdu jí teď přišel milý, ale i ona se trochu změnila. Přišla na ní lepší nálada a za to byla ráda. Poslechne si jeho pokyny a jen přikývne. „Takže budu vlastně číst literaturu, ale přitom budu číst komix. Dobře. To bych mohla zvládnout.” Pokrčí rameny a pokusí se usmát bez nervozity v očích. „Ne, nikdy jsem nic nefotila.” Zasměje se. „Ale pokusím se aby to vypadalo dobře.” Řekne vážně a myslí to vážně. Třeba jí to bude ještě bavit. Podívá se na komixy a potom s ním dojde na místo, které popisuje. Ona to světlo vidí uplně normálně, nikdy na takovéhle věci neměla oči a proto se možná uchýlila ke knihám. Pozvedne obočí a vezme si od něj učebnici. „Dobře takže takhle nějak?” Posadí se na místo kam ukázal, vezme si učebnici i komix a trošku ho povytáhne. Podívá se na Owena a usměje se. „Tak to nějak vyzkoušíme.” Promne si rty a zadívá se na komix, nejspíš to nebude uplně ideální, ale snaží se vypadat nad věcí a ne tak, že ji fotí pohledný kluk a ona je z toho poměrně nesvá.
Anonymní
Anonymní
16/8/2019, 16:41
Jo, super. *Vytáhnu si z tašky foťák. Ještě není nastavený, takže ho na tebe jenom namířím, abych viděl, jak to bude vypadat.* Ještě ho musím nastavit, aby to nebylo moc přesvětlený a taky musím najít správné místo, aby byla skvělá kompozice, takže si klidně čti a nevšímej si mě teď. *Usměju se na tebe, ustoupím o pár kroků dozadu a přidřepnu si. Být fotograf není vůbec jednoduché, pokud chcete mít skvělou fotku je nutné se kvůli ní i válet po zemi, což teda pak dělám většinu času. Ale nevadí mi to, zbožňuji to. Když najdu skvělou pozici, kde vypadáš skvěle osvětlená a i kompozičně to je dobrý, přesměruji svůj pohled k tobě.* Takže můžeme to zkusit? *Podívám se na tebe zpoza kamery, kterou dám hned na to dolů.* Zkus si sednou co nejvíc pohodlně, aby to nebylo křečovitý a do ruky si vem angličtinu s tím komiksem. Dívej se do toho, jako že tě to vážně baví. A úsměv. *Pobaveně se na tebe usměju a když se nastavíš, namířím na tebe foťák. Vypadáš krásně, spolu s tou krajinou okolo tebe to do sebe hezky zapadá. Jen mě trochu ruší tvé rozlitané vlásky, určitě by se to dalo upravit pak při úpravách v počítači, ale proč tak krásnou fotku kazit. Proto kameru položím na zem a rozejdu se k tobě, když k tobě dojdu, tak si přidřepnu, abych ti viděl do očí.* Jenom to tady trošku upravím, jestli nevadí. *Kývnu na tvé vlasy, ale na tvůj souhlas nečekám, vezmu neposlušný pramínek vlasů, dám ti ho za ucho a prohlédnu si tě.* Lepší. Vypadáš víc roztomile. *Podívám se ti krátce do očí a příkývnu, hned na to se vrátím na své místo. Do ruky si vezmu foťák a namířím ho na tebe.* Viděla si Avengers? Vzpomeň si na tlouštíka Thora. *Nevím jak tebe, ale tahle představa mě vždy rozesměje, takže nahodím i trochu pobavený výraz, který ale stejně přes foťák asi nevidíš. Úplně přesně si vybavuju, když se tam poprvé objevil, nepopsatelná záležitost.* Čekal jsem, že to podle tvých slov bude horší, ale vypadá to skvěle. Ještě to párkrát vyfotím a zkusíme se přesunout? *Houknu na tebe a v hlavě si vytvářím obrázek, jak vymyslíme další fotku. Asi se budeme muset vydat hledat lavičku.* Zkus si to vzít do jedné ruky a tou druhou naznač, že chceš přetočit stánku komiksu. *Vždycky mám v hlavě jasný obrázek toho, co bych chtěl fotit. Někdy to vyjde přesně a někdy zase tak moc ne, ale i tak si nikdy nestěžuju.* A až tohle dofotíme, tak mám jednu lechtivou myšlenku na fotku jenom pro tebe. *Zazubím se na tebe a podle toho, jak jsem to podal mi je jasné, že tě určitě napadnou nějaké nahé fotky nebo tak něco.* A neboj, žádné nahé fotky, ale když ti to dneska tak sluší, tak proč si neudělat hezkou fotku. Teda jestli budeš chtít.
Jakmile dokončím svou nabídku, zazvoní mi v kapse telefón. Pověsím si foťák na krk a nechám ho tam volně viset, zatím co si vezmu telefón. Volala mi ještě učitelka, že by se mnou potřebovala pořešit nějaké fotky, co jsem odevzdal, takže jí odpovím, že se tam za chvíli stavím. * Heleee, tak promiň. Budu za chvíli muset jít. Ale děkuju za pomoc, ty fotky do školy nějaký mám, takže kdyby ses na ně chtěla podívat až je upravím v postprodukci, tak si mě musíš najít. *Usměju se na tebe a v rychlosti si pobalím všechny své věci, co jsem tady měl poházené.* Tak ahoj a děkuju. *Dodám v rychlosti než zmizím, sice to je blbý že jsem takhle rychle vypadl, ale potřebuju ty věci do školy dořešit.*
->> kolej

Naposledy upravil Reece Owen Warwick dne 25/9/2019, 15:45, celkově upraveno 1 krát

Reece Owen Warwick
Reece Owen Warwick
9/9/2019, 19:59
<<

Chtěla si užít poslední týdny léta, a proto vyrazila právě k jezeru. Většina lidí beztak chodila na koupaliště a bazény ve městě, takže tady by alespoň nemusel být takový nával. Nachystala si termotašku s nakrájeným ovocem, pár sendviči, termoskou s ledovým čajem a pár dalšími dobrotami k zakousnutí, k ní plážovou tašku s osuškou, dekou, opalovacím krémem, náhradním oblečením, kdyby náhodou, a zbytkem potřebných věcí. Plavky si oblékla rovnou na sebe pod pěkné letní šatičky v bílé se spoustou červených třešinek a k nim přihodila ještě pořádné sluneční brýle a mohla vyrazit. Jela samozřejmě autem, bylo to tak pohodlnější, ještě když měla se sebou tolik věcí a počítala s tím, že tam nějakou chvilku stráví. Po cestě si prozpěvovala, vlasy jí vlály ve větru z otevřeného okýnka a cesta jí díky tomu uběhla dost rychle. Konečně odbočila na silnici vedoucí lesem přímo k jezeru. Měla tam vyhlídnuté jedno místečko a doufala, že ho nikdo ještě nestihl obsadit. A taky, že ne. Pobrala své tašky, ujistila se, že zamkla auto, a vypravila se na ten svůj malý plácek mezi stromy. Roztáhla na trávě deku, přetáhla si šaty přes hlavu a namazala se opalovacím krémem. Plavky si dnes vzala jednoduché bílé v jednom díle s vykrojeným výstřihem, které pěkně kopírovaly její postavu a lichotily jí. Napatlala se a nalila si trochu ledového čaje. Nepotřebovala úpal ani úžeh, v tomhle ohledu byla vždycky celkem zodpovědná. Aby si nenamočila vlasy, stáhla si je na týle do drdolu. Dost možná se pár pramenů namočí tak jako tak, poněvadž jich má hodně, ale to přežije. Pravděpodobně se na to i tak vykašle a potopí se celá. Na přenosném rádiu si pustila album Save Rock And Roll od Fall Out Boy a s pobrukováním vykročila k vodě, která byla sluncem pěkně vyhřátá – minimálně tady na kraji. Postupně se nořila hlouběji a hlouběji, až měla vodu po ramena a nedosáhla na dno. Pomalým, zato vytrvalým tempem plavala dál od břehu, až hudbu slyšela jen vzdáleně. Milovala to. Milovala ten pocit, jak ji voda objímala a laskala, a přitom neměla potřebu před ní utéct někam hodně daleko. Když usoudila, že to pro začátek stačilo, otočila se a plavala zpátky. Pravidelně oddechovala a dávala si záležet na každém kopnutí nohama i záběru paží, a tak byla brzy zpátky na břehu. Dech se jí zkrátil a svaly se jí příjemně napínaly. Sluníčko vysušovalo její kůži, po níž stékaly dolů studené kapky. Znovu se napila a lehla si na deku. „Baby, you were my picket fence. I miss missing you now and then…“ zpívala spolu s rádiem a pohupovala nohou do rytmu písně. Spokojenější být nemohla.

Jezero - Stránka 5 This-rose-has-kept-her-thorns-pyramidka
7771A1
Meredith Sinclaire
Poèet pøíspìvkù : 51
Meredith Sinclaire
9/9/2019, 20:47
Hoci sa to za poslednú dobu nestávalo často, keďže bolo leto a škola ešte nezačala, no v tento deň nemal absolútne nič na pláne. Eric mal párty vo svojom spolku, Annys bola na dámskej jazde s Tabbie no a Beth? Beth ešte stále nevidel. Už poriadne dlhú dobu. Nebol si istý, či je vhodné vôbec ju kontaktovať a niekam pozvať, takže stále čakal na to, či sa mu náhodou neozve ona. Nebolo to samozrejme preto, že si chcel niečo dokázať ale preto, že pokiaľ naozaj mohol za rozpad jej vzťahu s priateľom, určite nebol dobrý nápad pokúsiť sa s ňou komunikovať. Pokiaľ vedel, ženy bývali po rozchodoch citlivé a on rozhodne nechcel nikomu spôsobovať ešte viac trápenia, ako bolo potrebné. Keďže ale všetci jeho najbližší ľudia v San Franciscu neboli k dispozícii a jemu sa úprimne tentokrát nechcelo od rána do večera sedieť nad pokračovaním svojej knihy, rozhodol sa tak trochu si prevetrať hlavu a vyraziť k jazeru. Vodu mal rád, pravdepodobne kvôli tomu, že pochádzal so Škótska. Nič nedokázalo nahradiť ich jazerá, no vždy, keď sa mu zacnelo za domovom, prišiel sa pozrieť na to neďaleko San Francisca a cítil sa o trochu lepšie. Tentokrát sa však nemal v pláne len pozerať, ale aj okúpať a trochu si oddýchnuť na jemnom trávnatom brehu. Do malej, čiernej cestovnej tašky hodil tmavú osušku, olej na opaľovanie, fľašu neperlivej minerálnej vody, balíček cigariet a dve čokoládové proteínové tyčinky, z knižnice vybral svoju ošúchanú kópiu Portrétu Doriana Graya a vypochodoval zo svojho bytu priamo do garáže, kde všetky spomínané veci hodil na sedadlo spolujazdca svojho Chevroletu Impaly z roku 1967, ktoré si kúpil po tom, čo sa natrvalo presťahoval do San Francisca. Vo svojej americkej garáži mal ešte jedno auto, Jaguar XJ50 ktoré dostal od otca na svoje posledné narodeniny, no ním sa veľmi nevozil, jednak aby nepútal príliš veľkú pozornosť a na druhej strane preto, že sa to auto k nemu vôbec nehodilo. Teda, aspoň nie k jeho vkusu. K nemu, ako k vnukovi škótskeho grófa možno áno. Po San Franciscu sa teda poväčšinou vozil na svojej čiernej Impale, presne ako teraz, keď do nej nasadol a vyrazil k jazeru bez toho, aby sa nad niečím zamýšľal alebo niečo analyzoval. Zaslúžil si predsa deň voľna, každý mal naň nárok a on mal voľno málokedy. Nie len že bol študentom ale aj publikovaným autorom, na ktorého takmer dennodene tlačili agenti, publicisti či vydavatelia. Oddych bol však dôležitý, inak by sa z toho všetkého zbláznil. K jazeru dorazil v pomerne dobrom čase a rozhodol sa vydať sa na svoje klasické miesto, pričom si nezabudol zobrať z auta svoje veci a pomalým krokom sa predieral pomedzi stromy. Aké však bolo jeho prekvapenie, keď sa na jeho tradičnom mieste nachádzalo nejaké dievča? A práve dnes, keď sa chcel kúpať a nezobral si plavky? To snáď ani nebolo možné. "Ehm,..." odkašľal si, aby ju upozornil na svoju prítomnosť a ona si nemyslela, že je nejaký úchyl, ktorý ju sleduje spoza stromov. To vážne nebol jeho štýl, práve naopak. Pokiaľ mal o nejakú ženu záujem, vždy jej to dal veľmi úprimne najavo, nech už to malo dopadnúť dobre alebo zle. "Vidím, že aj niekto iný mal dnes podobný nápad ako ja," skonštatoval pomerne serióznym hlasom, ako klasický diplomat a vážne premýšľal o tom, či by si nemal nájsť nejaké iné miesto. Predsa len, predpokladal, že väčšina žien sa nerada odhaľuje pred cudzími ľuďmi, hlavne keď široko-ďaleko nie je žiadna ďalšia živá duša, len oni dvaja. Chápal, prečo to pre ňu môže byť problém. "Myslíš, že sa tu nájde aj miesto pre mňa, alebo sa budeš cítiť lepšie, ak sa presuniem o pár desiatok metrov ďalej?" Spýtal sa jej opäť veľmi vážne a zdvorilo, pretože taký proste bol, ako-tak sa dokázal uvoľniť len v spoločnosti svojich najbližších, no k ženám sa vždy správal veľmi milo, teda pokiaľ nebral do úvahy s Annys, s ktorou dokázal aj žartovať a príležitostne si ju doberať podobne ako ona jeho. Stál teda pekne v pozore kým čakal na odpoveď toho dievčaťa, zatiaľ čo v jednej ruke zvieral svoju tašku a v druhej jednu zo svojich obľúbených kníh.
Laethan C. Boyle
Poèet pøíspìvkù : 42
Laethan C. Boyle
10/9/2019, 18:56
Ani by ji nenapadlo, že by se tu mohl objevit někdo další, proto sebou trhla, když se ozvalo odkašlání. Navíc odkašlání, které znělo, jako kdyby pocházela od někoho mužského pohlaví. Skrz hudbu neslyšela, jak přichází, což jí mimoděk vnuklo myšlenku, že takhle by se tu k ní mohl připlížit v podstatě kdokoliv a nevšimla by si ho, dokud by nebylo úplně pozdě. Jenže… Co horšího by se jí mohlo ještě přihodit? I kdyby to byl nějaký šílený vrah bažící po krvi mladých dívek, co by nadělala? Nic. Netřeba se proto tím vzrušovat. „Počasí je na koupání a lenošení u jezera naprosto ideální,“ přisvědčila a zvedla se na dece na lokty, aby k příchozímu mohla otočit hlavu a prohlédnout si ho. Připadal jí podobně starý, snad už ho někde zahlédla, ale co si budeme, Dee se zase tolik o cizí lidi nestará. Nepokoušela se zakrývat, vždyť má plavky a nemá se zač stydět. A společnost by jí ani nijak nepřekážela, pokud to nebude nějaký namyšlený pitomeček. „Najde, klidně se posaď,“ vybídla ho a očima za tmavými skly slunečních brýlí ho skenovala, „tedy pokud ti nevadí kouř.“ Rovnou ho upozornila na to, že kouří, jak tak na jednu cigaretku dostala chuť. Takhle venku to ještě není taková hrůza, kouř se rozptýlí. Horší to je někde uvnitř, kde s tím lidé mívají často problém. Což však chápala. Ani ona nikdy neměla ráda ten pach, který ulpíval na oblečení a na prstech, proto si na to dávala dobrý pozor a vždycky u sebe nosila desinfekční gel.
Vypadal jako slušňáček – už jen proto, že se tak zdvořile zeptal a nabídl jí, že si najde jiné místo někde o kus dál. Jsou chvíle, kdy by ho poslala do háje hned a ani se s ním nijak víc nebavila, ovšem dnes byla v dobrém rozpoložení. Za to mohlo to sluníčko, teplé počasí a možnost nic nedělat v posledních dnech a týdnech prázdnin, než se zase vrátí do toho šíleného kolotoče, který medicína představovala. Napříč tomu všemu se do školy těšila. Jakmile má až moc volného času, přemýšlí nad hloupostmi a nudí se. Ve škole se učí, studuje, píše, chodí na přednášky, pracuje na seminářích, pitvá v márnici… Jednoduše má prakticky pořád co na práci, a to je pro člověka, jako je Meredith, dobře. „Už jsem si říkala, jestli jsem jediná, kdo má radši jezero než koupaliště ve městě,“ promluvila s koutkem rtů maličko pozvednutým. Zatím se neuměla rozhodnout, zdali s ním chce navázat delší konverzaci, a tak to jednoduše zkusila. Jako takhle je poměrně společenská, ráda se baví, jen si dobře vybírá, s kým a kde. Natáhla se pro termosku a do kelímku si nalila trochu ledového čaje a odpila. „Chceš?“ natáhla k němu ruku s kelímkem a držela ho až úplně dole tak, aby kdyby si ho od ní případně vzal, se jejich prsty nemusely vůbec dotknout. „Ledový čaj,“ dodala na vysvětlenou, aby si nemyslel, že tu snad v tuhle hodinu popíjí alkohol. Natáhla se k rádiu a trochu ho ztlumila, načež sáhla do tašky vedle deky a našla v ní svou elektronickou cigaretu. Potáhla z ní a s přivřenýma očima vypustila z úst oblak třešňového dýmu. Pak ji schovala zpátky do pouzdra a na její původní místo. Možná by se měla představit, když už mu řekla, že tu může zůstat s ní, ale… Nějak se k tomu neměla. Však se k tomu ještě dostanou, pokud ho neodradilo to, že kouří. Ačkoliv dnes už kouří každý druhý, takže by ji ani nepřekvapilo, kdyby tuhle její zálibu sdílel. Ovšem najdou se i tací, kteří nad tím ohrnou nos a řeknou, jak je to odporné a že si ničí zdraví a dostane rakovinu a kdesi cosi. Jako kdyby o tom sama moc dobře nevěděla. Pár takových plic postižených rakovinou už měla tu čest vidět a pitvat a byť na nich nebylo nic pěkného, právě ta ošklivost ji na nich morbidně fascinovala.

7771A1
Meredith Sinclaire
Meredith Sinclaire
14/9/2019, 13:26
Ani on nečakal, že by sa na svojom obľúbenom mieste stretol s niekým iným keďže doposiaľ tam nikdy nikoho nestretol a popravde, rátal s tým, že tam nestretne nikoho ani dnes. Keďže sa však situácia zmenila a dievča tam už očividne bolo nejakú dobu, nemal na výber nič iné, len sa jej zdvorilo opýtať, či jej jeho spoločnosť bude prekážať. Popravde by sa naozaj vôbec nečudoval, keby ho poslala preč, no bol celkom rád, že tak neurobila. Na jej slová o peknom počasí zľahka kývol hlavou na znak súhlasu, zhlboka sa nadýchol čerstvého, letom rozváňajúceho vzduchu a obzrel sa okolo seba. Mala pravdu, bol to ideálny deň na strávenie pri vode a on sa naň naozaj tešil, aj keď mu to vôbec nevyšlo podľa plánov. "Ďakujem," vydýchol zo seba, keď mu dovolila zložiť sa na mieste pri nej, a tak tašku s vecami hodil na zem a automaticky sa k nej zohol, pričom rovno vedľa nej položil svoju knihu, ktorú ešte stále zvieral v ruke. Z tašky potom vytiahol osušku, ktorú jedným ľahkým trhnutím vystrel a položil na mäkkú trávu, sadol si na ňu a cez hlavu si stiahol čierne tričko s krátkym rukávom, ktoré hodil vedľa seba. Nebol si istý, či nejako extra dlho vydrží aj v nohaviciach, no keďže si nezobral plavky, pretože naozaj nerátal s tým, že sa s niekým stretne, rozhodol sa pokúsiť sa vydržať to čo najdlhšie. "A dym mi nevadí," dodal nakoniec, pretože jedným uchom zachytil aj to, že dievča v rozprávaní pokračovalo, a keďže si z toho vydedukoval, že je pravdepodobne taktiež fajčiarka, znovu sa zľahka nahol k taške, z ktorej vytiahol balíček cigariet, jednu si strčil do úst, z vrecka vytiahol zapaľovač a spokojne si potiahol. Nikdy nebol vyslovene aktívny fajčiar, nerobilo mu ani minimálny problém niekoľko dní si nezapáliť ani jednu cigaretu, no poslednú dobu, kedy mal toho naozaj veľa a stále na neho niekto z vydavateľstva a z jeho agentov tlačil, cigarety pre neho predstavovali veľké uvoľnenie a chvíľu pre seba. Inak tomu nebolo ani dnes, pretože hoci mal voľno, aj tak sa hneď po prvom potiahnutí cítil oveľa uvoľnenejšie a pokojnejšie.
"Kúpalisko je občas fajn, no z iných dôvodov, ako je kúpanie," mierne pokrčil ramenami, z cigarety odklepol nadbytočný popol a znovu si ju vložil medzi pery. Keď si chcel vychutnať vodu, vždy volil jazero alebo more. Keď chcel spoznať nejakú peknú, milú slečnu, volil kúpalisko. Predsa len, práve tam sa v lete koncentrovalo najväčšie množstvo dievčat a na rozdiel od tých, ktoré sa väčšinu skrývali pri odľahlom jazere, tie na kúpalisku boli rady na očiach a rady sa odhaľovali, čo žiadnemu chlapovi nikdy nevadilo. Jasné, že keby si hľadal priateľku, pravdepodobne by sa na tieto veci pozeral inak, no keďže hľadal len niekoho na pobavenie a na pár nocí, na povahu a charakter si až tak veľmi nepotrpel. Táto slečna po jeho boku však očividne nebola až tak veľmi hanblivá ako väčšina dievčat, ktoré sa cez leto chodili kúpať k jazeru, pretože ho od seba nevyhodila a dokonca mu ponúkala niečo na pitie, čo ho mierne prekvapilo. "Vyzerá síce výborne, no musím odmietnuť. Som z Veľkej Británie, takže pokiaľ čaj nie je teplý, čierny a podávaný s mliekom, radšej pijem čistú vodu," pousmial sa, no vážne oceňoval jej gesto, pretože sa často nestretával s ľuďmi, ktorý by sa delili s cudzími o niečo, čo mali. Teda, aspoň v Amerike sa s tým nestretával nejako často. On sa snažil deliť so všetkým čo mal, no poväčšine taktiež iba so svojimi priateľmi. Sem-tam síce prispel aj na charitu alebo v bare nejakým pekným ženám zaplatil drinky, no to bolo všetko. "Každopádne ale veľmi pekne ďakujem, je to od teba veľmi milé," skonštatoval na záver a pomaly dofajčil svoju cigaretu, pričom špak zahasil na neďalekom kameni a nechal ho tam položený, aby ho neskôr nezabudol zobrať a vyhodiť do koša pri parkovisku. "Mimochodom, volám sa Camden Boyle," predstavil sa a natiahol k nej ruku, pretože keďže už spolu zrejme strávia nejaký ten čas, bolo dobré, aby sa aspoň poznali po mene.
Laethan C. Boyle
Laethan C. Boyle
14/9/2019, 19:35
Neměla důvod ho posílat pryč – minimálně prozatím ne. Ledaže by vážně moc chtěla být sama, což nechtěla, takže… K tomu se ještě i slušně zeptal a všeobecně působil jako slušný kluk. Nebyly to tak úplně ani plusové ani mínusové body, poněvadž právě Dee se ne vždy chová úplně slušně a vhodně, takže oceňuje, když to tolik neřeší ani ostatní. Kdoví, co se z toho kluka vyklube, šanci mu dát rozhodně může. „To je dobře,“ pousmála se, když prohlásil, že mu nevadí kouř. Kdyby ano, jeho problém, ona by se kvůli němu s kouřením zpátky nedržela. Nicméně ani nemusela, jelikož se natáhl pro cigaretu a zapálil si. Asi aby jí dokázal, že mu to vážně vadit nebude, protože kouří taky. Inu, tím lépe. Ona sice nepatří k těm, kdo potřebují denně vykouřit minimálně jednu krabičku, aby se jim neklepala ruka, jednak proto, že to hrozně leze do peněz, jednak proto, že běžně kouří elektronickou a ty klasické jen ve chvílích, kdy je vážně vystresovaná nebo na ně má vážně chuť.
V tom mu musela dát za pravdu. Zvlášť v létě se tam kolikrát ani nedalo hnout. Koupaliště jí všeobecně přišlo vždycky jako místo, kam se v tuhle dobu vydávají hlavně ti, kterým nejde o pohyb a plavání jako takové jako spíš o alespoň nějaké ochlazení se a pak taky o okukování ostatních. Nedělala si žádné iluze. Spousta lidí tam chodí kvůli tomuhle, protože pro spoustu lidí je to jediný způsob, jak se mohou na někoho podívat prakticky ve spodním prádle. Smutné. Ona tam chodila jen v něčí společnosti, jindy preferovala jezero, kde se mohla nerušeně opalovat, plavat, kouřit a nahlas si prozpěvovat. Jednoduše to byl ráj. A i během semestru sem tu a tam zavítá, aby si roztáhla deku a učila se. Kromě zimy, pochopitelně. „Svatá pravda – ledová tříšť, okukování ostatních a podobně,“ přisvědčila s líným pokývnutím hlavy. „Můžu se podívat?“ trhla bradou ke knížce, kterou položil na zem vedle své tašky. Pokud si sem přišel číst, nebude ho rušit, oba si zaslouží svůj klid. Anebo ho rušit bude. To si ještě nerozhodla. Nabídla mu svůj čaj, jenže on odmítl s vysvětlením, které jí přišlo docela vtipné, a taky to dala najevo úsměvem. „Chápu,“ stáhla ruku zpět k sobě a maličko se napila, „říkala jsem si, jestli ten přízvuk jenom hraješ, anebo z těch končin fakt pocházíš,“ prohodila a oči jí zasvítily. „Pár takových jsem totiž už potkala – myslí si, že to na holky funguje,“ vysvětlila, aby se snad tou poznámkou neurazil, a protočila nad tím oči. Na co hrát přízvuk? Ve většině případů tyhle husičky, které se na něj sbalit nechají, jsou vážně jen hloupé husy s přízemními myšlenkami a představami. Netrápilo ji, že odmítl. Sto lidí, sto chutí. Ona sama zase černý čaj moc nemusí, natož pak s mlékem. Možná ale zatím zkusila jen špatný černý čaj, a proto jí nechutnal, kdoví. „Maličkost,“ mávla nad tím rukou a když viděla, že dokouřil a uhasil cigaretu, zalovila rukou ve své tašce a vytáhla z ní papírový sáček. „Hoď ho sem, pak je vyhodím,“ podala mu ho. Vždycky to tak dělá, když někam jde. Tedy, někam do přírody. Ve městě obvykle koš najde a vyhodí nedopalek do něj. „Teď jsi mi s ní udělal chutě,“ posteskla si a vyhoupla se do sedu, aby si našla krabičku svých lupacích cigaret. Jednu si vložila mezi zuby a lupla, než ji zapálila svým staromódním stříbrným zapalovačem. Roztáhla ji a přivřela oči, jak ucítila, jak jí dým prostupuje plícemi. Na to, že studovala medicínu, si až příliš užívala ničení vlastního zdraví. „Meredith Sinclaire,“ představila se a pohledem sjela k jeho nastavené dlani a maličko zavrtěla hlavou. „Těší mě, ale…“ řekla tiše a znovu zakroutila hlavou. Bylo to nezdvořilé? Dost možná. Ale to ji nezajímalo. Podání ruky sice není nic, z čeho by se měla sesypat, jenže i takový letmý každodenní dotek jí dělá problémy a není jí moc příjemný. Proto, když může, se mu vyhýbá. Maličko rozechvělou rukou zvedla ke rtům cigaretu a potáhla, načež ji vedle do trávy oklepala. „Ještě ti můžu nabídnout ovoce, hádám, že to se tam u vás moc neliší,“ pousmála se a vzala do ruky krabičku s nakrájeným jablkem, hruškou, pomerančem a dalšími a zachrastila s ní. Chtěla tím trochu odvést pozornost od toho, že odmítla jeho nataženou ruku. Nebylo v tom nic osobního, opravdu ne. Spíš proto, že to bylo mírně divné, než že by se bála, že by ho tím naštvala. Jeho jméno jí však bylo trochu povědomé, jen netušila odkud.

7771A1
Meredith Sinclaire
Meredith Sinclaire
14/9/2019, 20:39
Samozrejme, z prvého pohľadu nevedel tak úplne posúdiť, čo je to dievča zač, no pár vecí si dokázal všimnúť hneď. Prvou bolo to, že mala očividne dobrý vkus, keďže mu obsadila jeho obľúbené miesto pri jazere, druhou bolo to, že zrejme nepatrila medzi hanblivé dievčatá, keďže sa po jeho príchode nezahalila ani ho neposlala preč a treťou bolo to, že pôsobila celkom milo a ochotne. Tým posledným si ale nemohol byť tak úplne istý, keďže na dôkladné posúdenie niečoho takého potreboval viac času a dlhšiu konverzáciu, no z tých pár viet, ktoré mu zatiaľ povedala, tak celkom pôsobila. Popravde, keby mal z nej nejaký divný alebo zlý pocit on, pravdepodobne by taktiež odišiel. Nemal totiž náladu na negativitu, hádky a čokoľvek podobného charakteru. Bol to deň na oddych. Prvý po dlhšej dobe. Vážne už potreboval vypnúť a hodiť všetko za hlavu. Plánoval to urobiť osamote, no keďže sa takýmto nečakaným spôsobom dostal k spoločnosti, aspoň dúfal, že bude dobrá. "Predsa len, sme vonku, takže to s tým dymom nie je také hrozné," skonštatoval ešte, pretože taktiež nebol najväčším fanúšikom cigaretového dymu, hlavne v uzavretých priestranstvách. Nikomu by nedovolil zapáliť si u neho doma cigaretu a nemal rád, keď to niekto robil v baroch alebo podobných podnikoch. Jediný dym, ktorý mu vnútri nevadil, bol z kubánskych cigár, tú si popravde zapálil v obývačke svojho bytu aj sám, no jedine vtedy, keď mal všade pootvárané okná a vytvoril tým jemný prievan. Na takto otvorenom mieste mu však dym naozaj nijako neprekážal a aj keby áno, zrejme by jej to nehovoril. Načo.
"Tak to áno, na ľadovú drť som síce nenarážal, no teraz keď si ju spomenula...," na sekundu sa zamyslel, pričom si v hlave vybavoval všetky tie príjemné osviežujúce príchute, hlavne jeho obľúbenú modrú malinu. Áno, to mu pri jazere chýbalo. Občerstvenie. Teraz naň dostal poriadnu chuť. "Ale je fajn, že tu nič také nie je. Už by to nemalo svoje čaro," mierne pokrčil ramenami a krátko sa obzrel okolo seba. Prírodu miloval, bol predsa śkót, to bolo pre neho úplne charakteristické. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo na toto miesto chodil tak rád. Bolo čisté, pokojné a hlavne takmer vôbec nepoškvrnené ľuďmi. On sem síce chodil často, no vždy si všetok odpad hodil späť do tašky, špaky z cigariet dával na kôpku a vyhodil ich do koša pri parkovisku a hlavne sem nikoho nevodil. Toto bolo jeho miesto. No, a teraz pravdepodobne aj jej. V tom si ale všimol, že dievča trhlo hlavou k jeho knihe,  a tak ju zľahka zdvihol zo zeme a posunul smerom k nej. "Samozrejme, nech sa páči," vydýchol, a hoci sa o svoje staré vydania kníh popravde veľmi nerád delil, keďže boli pomerne drahé a vzácne, vždy mal radosť, keď niekto prejavil záujem o literatúru, a preto nad tým dokázal prižmúriť oči. Navyše, bol to Portrét Doriana Graya, klasika, ktorú miloval. Jasné, že ako študent literatúry miloval všetku poéziu a prózu, no klasická britská literatúra bola proste v jeho očiach niečo nenahraditeľné a nenapodobniteľné. Pokiaľ ju teda zaujala, nemal dôvod jej ju nepožičať. Ruku však hneď stiahol a z pozície sedu sa opatrne zvalil na chrbát, pričom ju ale po očku stále sledoval. Nie preto, že by bol nejaký úchyl alebo niečo podobné ale preto, že ich konverzácia pokračovala ďalej a predsa len, mala v rukách jeho knihu. Nad jej ďalšími slovami sa ale pobavene zasmial, dokonca tak, že mu zabehol kúsok dymu, kvôli čomu si musel rázne odkašľať a nadvihnúť sa na lakťoch o niečo vyššie. "Vážne to niekto hrá?" Nedokázal skrývať pobavenie vo svojom hlase, pretože mu to prišlo fakt komické. Škótsky prízvuk bol navyše veľmi ťažký a dosť nezrozumiteľný takže nechápal, prečo si niekto myslel, že na to dokáže zbaliť nejaké dievča. Aj keď, keď sa nad tým zamyslel, on nikdy nemal problém zbaliť nejaké dievča, no nikdy ho nenapadlo, že to môže byť prízvukom. Ktovie. V danej chvíli sa nad tým nechcel veľmi zamýšľať a radšej od nej prijal papierový sáčok, do ktorého hodil špak zo svojej cigarety, ktorú medzitým zahasil o kameň. "Toto je veľmi dobrý nápad," skonštatoval s pohľadom upretým na sáčok a položil ho medzi nich, aby tam aj ona mohla hádzať svoj odpad a nad jej slovami sa krátko zachechtal. Tak to väčšinou fungovalo. Aj on vždy dostal chuť na cigaretu vtedy, keď po jeho boku fajčila Annys. Bolo to pre neho rovnako nákazlivé, ako zývanie. Keďže sa už ale s danou slečnou celkom rozhovorili, prišlo mu nezdvorilé, aby nepoznala jeho meno, a tak sa jej úplne klasicky predstavil, na čo ona reagovala tak trochu...neklasicky, no on si to nebral nijako osobne a ruku stiahol späť. Vo svojom živote stretol už množstvo ľudí, takže chápal, že nepodanie ruky nemusí byť vždy urážkou. Niekto sa bojí mikróbov, niekto potrebuje na nejaký fyzický kontakt človeka lepšie spoznať, niekto nie je fanúšik dotýkania. Samozrejme, vo vyššej spoločnosti sa s takým niečím nikdy nestretol, no tu bol v Amerike a tu sa za tie dva roky už stretol asi so všetkým. "To je veľmi lákavá ponuka, ktorú neskôr veľmi rád využijem," pousmial sa nad jej dózou s ovocím, pretože vážne nestretol nikoho, kto by sa takto s radosťou delil s cudzím človekom o svoje občerstvenie a pohľadom skĺzol späť k svojej taške. "Ja ti môžem ponúknuť maximálne čokoládovú proteínovú tyčinku a minerálnu vodu. A nejaký opaľovací olej, ak by si ho potrebovala," uškrnul sa, no bol rád, že sa do tej tašky nakoniec pozrel, pretože ani on sa predtým nenatrel. Olej teda vybral z tašky, rovnomerne si ho nastriekal na hrudník a na ruky a precízne ho po sebe rozotrel tak, aby žiadne miesto nevynechal. Chvíľu váhal, či ju má požiadať o natretie chrbáta, no nakoniec sa rozhodol, že to nie je dobrý nápad, a tak olej hodil späť do tašky a znovu si ľahol. "Nechcem veľmi vyzvedať, no keďže ani jeden z nás pravdepodobne neplánuje tak skoro odísť, čo keby si mi povedala niečo o sebe? Samozrejme, iba to, s čím sa cítiš komfortne. Nemusíš mi hovoriť nič, čo nechceš."
Laethan C. Boyle
Laethan C. Boyle
15/9/2019, 18:51
Došlo jí, že nemyslel zrovna ledovou tříšť. I když i ta je jedním z důvodů, proč by si vybrala koupaliště místo jezera. Jen ji nesmí pít ve větším množství, pak jí zamrzá mozek a není to moc příjemné. A taky ji z toho chladu pokaždé bolí zuby, ovšem co by pro to ochlazení a přeslazené potěšení neudělala, že. „Vím,“ mrkla na něj vědoucně a zkroutila koutky rtů do potměšilého úšklebku naznačujícího, že přesně ví, nač narážel. Koupaliště se k tomu vlastně docela hodí, jak se tak nad tím zamýšlela. Vše jde hned vidět, takže je jasné, do čeho dotyčný jde, plus se ještě dívky nemohou ani kdovíjak líčit, jelikož by se jim následně roztekla celá tvář – sluncem či vodou. Ani ten voděodolný make-up není odolný času, potu a slunci, takže se moc nevyplatí ho na sebe plácat. Ovšem ani tady u jezera se to příliš nevyplatilo, poněvadž Dee k vodě chodí skutečně proto, aby si zaplavala, ne aby se vystavovala a lovila. Tedy, vždy ocení kompliment ohledně její postavy či plavek, kterou dívku by to nepotěšilo? Jen je nutně slyšet nepotřebuje k tomu, aby si o sobě myslela, že je dostatečná a úžasná. „Právě, takhle je tu klid se vším všudy, žádné bzučení chlaďáků, ječení malých děcek a fronty až na silnici,“ přitakala a oklepala se nad tou hrůznou představou, že by tu stál nějaký stánek s občerstvením. Pak by jezero hned lákalo daleko víc lidí, protože lidé jsou líní a je jim zatěžko nosit si vlastní jídlo a pití. Zrovna tohle však Dee nevadilo, daleko raději si přinesla to svoje. Bylo to zdravé, věděla, co v tom je, a ještě měla jistotu, že jí to bude chutnat. Pozornost přemístila na knihu, jíž položil na zem, a jakmile jí dovolil se podívat, natáhla se po ní a opatrně ji vzala do rukou. Vypadala staře a nápis jí prozrazoval, že se jedná o Obraz Doriana Graye. Na střední ho četla a líbil se jí. „Wilde?“ zamumlala si pro sebe. „To asi bude jedno z těch původních vydání, viď?“ zeptala se a byla to spíše řečnická otázka. Vždyť to bylo jasné, že není ze současnosti. Namátkou ji otevřela a na chviličku se začetla do několika řádek, než velice delikátně otočila pár stránek a zase ji zavřela a položila na původní místo. „Pěkný. Dekadenci jsem měla vždycky ráda, i když se přiznám, že od něj mám nejradši Jak je důležité míti Filipa, což se za dekadentní dílo dá považovat jenom sotva,“ uchechtla se a opřela se o dlaň, jen co se jí ruce zase uvolnily. Možná studuje čistě přírodovědný obor, ale to ještě nemusí znamenat, že mimo něj neví vůbec nic. Ještě když ani nelhala, když říkala, že k dekadenci měla vždy blízko. Dekadence a naturalismus. Líbilo se jí to, asi pro její morbidní zájem o cokoliv zvráceného, podivného nebo rovnou mrtvého. To ona je ta kamarádka, která při sledování hororů upozorňuje na anatomické nesrovnalosti a jiné podobné hlouposti, jaké se tam víc než často dějí. Proto se raději ani nedívá na krváky, byť jinak by pro ni byly tím pravým.
„To by ses divil,“ zasmála se, „myslí si, že na to holky letí, teda hlavně na ten britský,“ obrátila oči v sloup, aby mu tím názorně ukázala, co si o tom myslí. „Neříkám, že není pěkný, to je, jen si nemyslím, že by měl být tím rozhodujícím,“ pokrčila rameny a sáhla si do vlasů, aby z nich vytáhla gumičku a uvolnila je. Už jí trochu stahovaly hlavu a nechtěla pak mít vlasy otlačené. Pročísla si je prsty a nechala je ve vlnách spadnout na holá ramena. Nabídla mu sáček na nedopalek s tím, že to pak vyhodí, což její neplánovaný společník ocenil. „Párkrát už se mi povedlo zapomenout, když jsem ho nechala jinde, takže jsem to vymyslela takhle. Nemusí to tu být zaneřáděné,“ odvětila jemně na vysvětlenou, ačkoliv to vysvětlení ani nepotřebovalo. Hodlala ho využít později sama, takže neviděla důvod, proč by ho nenabídla i jemu, když taky kouří. Představili se a ona jeho nabízenou ruku co nejohleduplněji odmítla. Neřekla proč, to by bylo na hodně dlouho a ani neměla zájem tu vyprávět člověku, jehož potkala před půl hodinou, svůj životní příběh. Neznal ho téměř nikdo kromě Dee samotné a jejího otce. A u toho to mělo i zůstat, nepotřebuje soucit a lítost ostatních. Možná obětí byla, avšak nechce tak být i nadále viděna. Oceňovala, že se nevyptával proč a jak a že se ani neurazil. Zapálila si a nabídla mu nakrájené ovoce. „Fajn.“ Sama by to nakonec stejně asi nesnědla. I když kdoví, kdyby tu seděla dost dlouho… „Ta tyčinka by se možná i hodila,“ vykouzlila potutelný úsměv nad jeho nabídkou. Když už plave, může doplnit proteiny a udělat z toho své dnešní cvičení. Mezitím, co se natíral olejem, mlčela a dívala se na hladinu jezera, od něhož se odrážely sluneční paprsky a vytvářely tak krásnou podívanou, ze které ale po chvilce bolely oči. Přesně proto je potřeba se pořádně mazat, i když jde člověk do vody. Paprsky se od ní odrážejí a jsou pak ještě silnější a koncentrovanější. „Co bys chtěl slyšet?“ naklonila hlavu trochu na stranu a trošičku přimhouřila oči nad tou žádostí. Jako takhle nemá problém o sobě něco prozradit, když se to netýká toho, nač by nejraději zapomněla. „Tak třeba studuji medicínu na místní univerzitě, ráda bych byla patolog,“ spustila zvolna a obrátila hlavu zpátky dopředu. Moc ráda by mu nabídla, že mu namaže záda, ale vzhledem k jejímu malému problémku… Anebo by ho poprosila o namazání těch jejích, ale… Ne. Bohužel. Jeho by namazat možná ještě zvládla, byť by jí u toho nebylo moc dobře, přeci jenom jí vadí hlavně to, když se někdo dotýká jí, ne když se ona dotýká někoho. „Jsem z Washingtonu, pak jsem chvíli bydlela v LA a teď bydlím tady. A…“ Chtěla načít téma hudby, když jí došlo, že rádio pořád hraje. Ale kdyby mu to vadilo, určitě by si řekl, nevypadá na zakřiknutého jedince, co se neumí ozvat. Místo toho potáhla z cigarety, oklepala ji a otevřela trochu jiný soudek. „Popravdě přemýšlím, odkud mi je tvoje jméno povědomé, nechceš mi trochu pomoct?“ zamyšleně nakrčila své perfektně upravené obočí a nadzvedla si z očí sluneční brýle. Nerada by ho nudila dalšími nudnými fakty o jejím životě, tudíž to trochu stočila k němu. Koneckonců proč by se ona nemohla dozvědět něco o něm? Ještě jednou potáhla z cigarety a vypustila kouř nosem ve dvou splývajících sloupcích, než se dostala kousek od filtru, típla ji a přihodila ji ke Camově nedopalku v sáčku mezi nimi.

7771A1
Meredith Sinclaire
Meredith Sinclaire
15/9/2019, 20:14
Nad tým, že očividne presne vedela, na čo ohľadom kúpaliska narážal, sa musel pousmiať. Znamenalo to, že bola celkom inteligentná, alebo aspoň poriadne všímavá. Slovne to však nijako nekomentoval, prišlo mu to zbytočné, len ju teda obdaroval tým drobným úsmevom, ktorým reagoval na jej mrknutie a úškrn, ktorými svoje slová iba potvrdila. Kúpalisko bolo naozaj výborné na výber nejakej slečny, keď mal dlhú chvíľu a chýbala mu trochu fyzickejší druh spoločnosti, no nič viac tam nikdy nehľadal. On nič viac vlastne nehľadal nikde inde. Momentálne bol so svojim životom úplne spokojný a popravde bol rád, že popri škole a písaní stíhal tráviť to málo času, čo mu zostalo, so svojimi pár priateľmi. Keby mal do tejto rovnice zapojiť ešte nejaký seriózny vzťah so ženou, jednoducho by to nešlo. Úplne mu teda stačili vzťahy na noc, dve alebo tri, keď boli Eric s Annys zaneprázdnení. Niekedy však potreboval aj svoj vlastný pokoj a chvíľu samoty, ako napríklad v tento deň, kedy sa rozhodol vypnúť a užiť si deň len sám so sebou, čo očividne nevyšlo úplne podľa plánov, no nejako extra mu to nevadilo. Jeden človek bol vždy lepší, ako stovky na kúpalisku či na pláži. "To áno. Ten pokoj je tu na tom všetkom úplne najlepší. Voda je tiež fajn, no to ticho...," na chvíľu sa odmlčal a zhlboka sa nadýchol, pričom sa okolo nich neozývalo nič, iba štebot vtákov, šušťanie lístia a tichá hudba z jej malého rádia. "Niekedy úplne zabúdam, že mesto je v podstate rovno za rohom," pravda bola taká, že sa naozaj nenachádzali ďaleko od San Francisca, no keby ste tam doviedli človeka zo šatkou zaviazanou okolo očí, nikdy by nepovedal, že o necelých štyridsať minút cesty autom bude stáť v centre toho obrovského a hlučného mesta. Bolo to ozaj zvláštne, no bol naozaj rád, že tu toľko ľudí za bežných okolností nestretával, pretože to miesto bral ako niečo svoje, niečo vlastné, o čo sa veľmi deliť nechcel. Jej spoločnosť mu však prekvapivo nevadila. Teda aspoň zatiaľ. Keby áno, pravdepodobne by jej do rúk nezveril svoju knihu. Utrácal totiž na ne pomerne veľké množstvo peňazí, neboli totiž iba jeho literárnou láskou, ale aj zberateľskou vášňou. "Áno," prikývol na jej otázku ohľadom autora a vydania a bol naozaj rád, že si očividne veľmi dobre uvedomovala, aký klenot drží v rukách a rád videl, že sa k nemu správala s potrebným rešpektom a úctou, pretože presne to staré knihy potrebovali. Nechal ju, nech si pár riadkov prečíta a knihu si prelistuje, zatiaľ čo ju stále jedným očkom pozoroval. Pravdepodobne by ju nechal prezerať si ju aj dlhšie, možno by ju nechal aj čítať, keby ju oslovila, no keď nakoniec knihu zavrela a položila späť na zem, musel uznať, že mu zo srdca padol menší kameň. "Zaujímavý výber plný nečakaných zvratov, sarkazmu a irónie, takže naozaj úplne nespojiteľný s dekadenciou," uškrnul sa, pretože Aké dôležité je mať Filipa bolo vynikajúce dramatické dielo s výraznými prvkami komédie, a teda zďaleka nespadalo do dekadentných tém smrti, mystiky a viery. Popravde, nikdy by nepovedal, že tak temný umelecký sloh môže zaujímať tak príjemne vystupujúceho a nežne vyzerajúceho človeka, ako bola slečna po jeho boku. "Máš nejakú obľúbenú knihu?" Spýtal sa, pretože ho to naozaj úprimne zaujímalo. Podobnú otázku položil nedávno Tabbie a jej odpoveď ho veľmi potešila. Mal však pocit, že nič podobné od Meredith nemôže očakávať, keďže už z tejto krátkej konverzácie videl, že sú veľmi rozdielne. Obe príjemné spoločníčky, no iným spôsobom. A navyše, obľúbená kniha dokázala o človeku povedať veľa. Teda aspoň jemu. Keďže študoval literatúru a bol jej veľkým milovníkom. Športovec by asi za obľúbenou knihou nevidel nič viac, ako obľúbenú knihu.
Keď mu prezradila o tom s prízvukom, znovu sa musel zasmiať a pokrútiť hlavou, čo vyzeralo celkom komicky, keďže ležal. "Vy američania ste fakt zvláštny," na tvári sa mu usídlil akýsi pobavený výraz a hoci už počul, že niektoré ženy považovali britský prízvuk za niečo, čo je neskutočne sexy, vôbec tomu nerozumel. Bol to proste prízvuk, nič viac. Človek nemohol za to, kde sa narodil, a aký mal daný región prízvuk. Čo na tom teda bolo také vzrušujúce, to si jednoducho nedokázal vysvetliť, a tak to radšej vzdal a pokračoval v konverzácii ďalej. Oslovil ho jej výborný nápad s papierovým vreckom na odpad a sľúbil si, že to nabudúce porieši rovnako. Hádať totiž smeti do rovnakej tašky, v ktorej mal svoje veci nebolo úplne najlepšie riešenie. "S tým úplne súhlasím. Toto miesto je príliš pekné na to, aby sa tu povaľovali odpadky," skonštatoval veľmi rád, že niekto zmýšľal podobne ako on. Poznal totiž veľa ľudí, ktorí by z tohto miesta urobili doslovný kontajner a práve preto sem nikdy nikoho nezobral. Rozhodne nechcel totiž byť ten, ktorý by po skupine ľudí musel zbierať červené plastové poháre či obaly z kondómov. To vážne nie.
Ponuku ovocia teda prijal, no presunul na neskôr a bol rád, že aj on mohol niečím ponúknuť ju. Nečakal že by ju niečo z obsahu jeho tašky oslovilo, no keď zareagovala kladne, s úsmevom sa posadil, vytiahol jednu z proteínových tyčiniek a opatrne jej ju hodil na deku tak, aby ju netrafil. "Snáď bude chutiť," vydýchol zo seba a opäť si ľahol na chrbát. Nebolo to úplne najpohodlnejšie, nebola to síce jeho posteľ či kúpaliskové lehátko, no mäkká tráva aspoň trochu skresľovala fakt, že bol breh nerovný. Chodieval tu však tak často, že si na tento fakt už úplne zvykol, a tak ho dokázal úplne odignorovať. "Čokoľvek," uškrnul sa, keď k nej na sekundu pootočil hlavu, no potom sa znovu pozrel nad seba, na modré nebo a drobné útržky oblakov, zatiaľ čo ju pozorne počúval. Nehneval by sa, keby sa rozhodla neprezradiť mu nič. Aj on si dával na ľudí veľký pozor a málokedy im prezradil informácie zo svojho súkromného života, no bol rád, keď začala rozprávať aspoň niečo. "Medicínu študuje aj môj najlepší kamarát, možno ho poznáš, volá sa Eric," spomenul len tak mimochodom, keď si vypočul jej odbor, no po jej ďalších slovách sa musel opäť pobavene uškrnúť a nadvihnúť na lakťoch o niečo vyššie, aby sa jej mohol pozrieť do tváre. "Takže patológia? Tak to vysvetľuje tú záľubu v dekadencii," zľahka pokrútil hlavou a znovu klesol na mäkkú osušku. Jedno musel uznať, bola rozhodne veľmi zaujímavá. Väčšina ľudí študovala medicínu preto, aby pomáhala iným a zachraňovala životy, nie aby sa vŕtala v mŕtvych telách. A ona naozaj vyzerala tak jemne a nežne. Bol to veľký dôkaz toho, že zdanie niekedy klame. V tomto prípade to bolo teda poriadne veľké klamstvo. "Vo Washingtone som nikdy nebol, je tam pekne? Odhliadnuc od tých klasických turistických pamiatok a sídla prezidenta," dodal, pretože to boli veci, ktoré ho veľmi nezaujímali. Mal rád jedinečné miesta, tie, ktoré poznalo len pár ľudí, ktoré neboli tak úplne preplnené. Pokiaľ teda nechcel ísť do baru na párty, vtedy to bral tak, že čím viac ľudí, tým lepšie. V tom ho ale zaskočila svojou otázkou a jeho úsmev sa vytratil. Nie že by nebol zvyknutý na to, že ho príležitostne niekto spoznal na ulici alebo nezareagoval presne tak ako ona, keď im prezradil svoje meno, no vždy ho to tak trochu udivilo. Krátko si teda odkašľal, možno aby sám seba tak trochu povzbudil. "No, môže to byť tým, že študujeme na rovnakej univerzite," skúsil, aj keď si bol viac než istý, že tým to naozaj nie je. "Alebo si čítala moju knihu," mierne pokrčil ramenami, čo bolo trochu zvláštne, keďže ležal na zemi a ona to zrejme ani nemala možnosť vidieť.
Laethan C. Boyle
Laethan C. Boyle
22/9/2019, 16:37
„Přesně, člověk si odpočine od hluku i smradu a na maličkou chviličku si představí, jak by asi vypadal ráj,“ přisvědčila s krátkým rozhlédnutím se kolem nich. „Díkybohu za to, takhle se nemusíme spoléhat na park, kde ve výsledku stejně úplný klid není,“ ušklíbla se a přejela od něj pohledem k jezeru. Příroda jí pomáhala se uklidnit a dát dohromady. V určité období svého života venku trávila hodně času. Tehdy jí stačil i ten park, kde se schovala za nějakým křovím a četla si nebo jenom ležela na dece a civěla otupěle na oblohu. Někdy si vážně přála, aby měla mámu. Představovala si ji jako osobu, jíž by se mohla se vším svěřit a díky níž by třeba vůbec nedošlo k tomu všemu, jelikož by lépe věděla, do čeho se nemá zaplétat. Naštěstí měla Cleo. Ta jí v tom všem nesmírně pomohla a kromě jejího otce je jediná, kdo o všem ví. A taky jediná, u koho jí ani nevadí těsná blízkost a doteky. Časem se to možná změní a oklepe se ze svých obav a podvědomých strachů a nepříjemností, jen to bude chtít trpělivost. Zeptala se ho na knihu a sáhla po ní, aby si ji mohla opatrně prohlédnout. Věděla moc dobře, že v rukách nedrží jen tak nějaké vydání, které by se dalo snadno nahradit. Pravděpodobně taky stálo celkem dost, což ji přivádělo k myšlence na to, že tenhle kluk asi s penězi nebude mít moc velký problém. Jakýmsi zvláštním způsobem ji to u něj nepřekvapilo, dokonce to k němu tak nějak i sedělo. Zazobaný slušňáček z vyšší třídy. Na čemž nic špatného nebylo, dokud se nechoval, jako kdyby mu všichni ostatní byli poddanými. A tak se on nechoval, tudíž si neměla ani v nejmenším proč stěžovat. „A krásně ukazuje, jak talentovaný Wilde byl,“ zazubila se spokojeně, „kde se ti ho povedlo sehnat?“ zeptala se – ne proto, že by snad zamýšlela si něco podobného taky pořídit, neviděla moc velký smysl v něčem takovém, ale to bylo tím, že knížky její vášeň nejsou. Nebo alespoň ne tak velkou jako třeba hudba. Nicméně chápala, proč by on nebo kdokoliv jiný mohl něco takového chtít. Však ona také sbírá staré i nové desky a cédéčka svých oblíbených kapel. A trička, nesmíme zapomínat ani na ta. Což je u ní docela vtipné – umí se obléct jako éterická víla, vintage dáma i jako absolutní rock queen a všechno jí to bude slušet a vypadat, že pro ni neexistuje nic přirozenějšího. Nad oblíbenou knížkou se zamýšlela jen chviličku. „Mám jich víc, ale ta, ke které se můžu kdykoliv vrátit a vím, že nezklame, je stoprocentně Klub rváčů,“ prozradila mu s takovým drobným úsměvem, skoro jakoby se s ním dělila o nějaký vnitřní vtípek. Málokdo by to do ní na první pohled řekl, normálně se s něčím takovým ani nikomu nechlubí, ale když už viděla tu knížku a Wildeho, nechala tu informaci uklouznout. A taky o čem jiném by se dva cizí lidé mohli bavit? Literatura a její žánry jsou bezpečné téma, i když… Zdálo se, že jí celkem rozumí a že ho baví, takže možná zase tak bezpečné nebylo. Ale i kdyby plácla nějakou hloupost, neřešila by to, je medik, ne literární kritik či spisovatel.
Pobaveně se zasmála. „Zvláštní? Kdyby jenom to…“ Nemohla to popírat, občas místní kluky a muže vážně nepobírala. A nejen místní, mužské pokolení jako takové. „Co by neudělali pro to, aby se holce zalíbili,“ povzdechla si dramaticky. Na druhou stranu… Když občas zaslechla třeba texaský přízvuk, takový ten vážně silný až skoro nesrozumitelný, nemohla udržet vážnou tvář. Nebo všeobecně přízvuky z jižních států. S takovými lidmi se holt nezvládala bavit úplně normálně, takže ano, v tomto případě přízvuk hrál poměrně důležitou roli. Co se týkalo irského a skotského přízvuku, ty jí občas zněly taky lehce nesrozumitelně, ale ne tak směšně, to spíš zajímavě. Takže spíš než pozitivně dokázal přízvuk její náhled na určitou osobu ovlivnit negativně. „Právě,“ kývla, „ale nemyslela jsem jenom tady, i na jiných místech, kde zrovna nejsou po ruce koše,“ upřesnila a pohodila vlasy, aby pro změnu zakrývaly její druhé rameno. „Nemám ráda lidi, kteří si myslí, že jim patří celá země, a proto si na ní můžou dělat, co chtějí, i kdyby to znamenalo zahrabat ji odpadky,“ odfrkla si maličko rozčileně při vzpomínce na některé takové jedince, které měla tu smůlu poznat. Nechápala, jak jim může nevadit jít, rozbalit bonbon a obal zahodit někam na zem. Jedno, jestli v přírodě nebo ve městě, to se prostě nedělá. V té přírodě je to akorát snad ještě horší.
Projevila zájem o jeho proteinovou tyčinku a hned ji i dostala. „Díky,“ odvětila a natáhla se po ní. Vzala si ji do klína a podvědomě si začala hrát s jejím obalem. Chtěla počkat, než dokouří, aby si ji dala. Podržela cigaretu mezi prsty a do té samé ruky vzala kelímek s ledovým čajem. Pravá dáma. „Pak ale bude řada na tobě,“ mrkla na něj spiklenecky, než o sobě začala prozrazovat pár celkem obyčejných informací. Nerada by ho nudila, jenže kdyby mu tady měla povídat o tom ostatním, jejich konverzace by nabrala dost temný a negativní směr, jaký se pro tak pěkný den nehodil.  „Znám, ale jenom od vidění, vypadá jako fajn kluk, i když trochu zvláštní – v tom dobrým slova smyslu,“ zavzpomínala a skutečně si na svého spolužáka toho jména vzpomněla. S mnoha lidmi kontakt příliš neudržuje kromě takového toho klasického, kdy si od sebe vzájemně shánějí poznámky, spolupracují na seminářích a podobně. Opětovala mu ten úšklebek, jelikož jí bylo hned jasné, nač myslí. Spousta lidí, tedy hlavně těch starších, se ji od toho snažila odradit nebo rovnou ohrnují nosy nad tím, že chce dělat právě tohle. Hodně si z nich si však ani neuvědomuje, že velký kus téhle práce ani nespočívá v „hrabání se mrtvolách“, jak to nazývají, nýbrž v laboratoři nad analýzou odebraných vzorků a pak taky nad dalším studiem a psaním odborných prací. A pak je tu také to, že v jejich očích je tou sladkou holčičkou, jež se do márnice vůbec nehodí, protože jak přece snese pohled na všechny ty tělesné tekutiny? Všechny ty odporné orgány? Jak? Úplně normálně. Dee má daleko silnější žaludek než tihle všichni rozumbradové dohromady. „Ano. Asi to není to nejjednodušší nebo nejvoňavější, co bych si tam mohla vybrat, ale je mi nejvíc… sympatická,“ zachichotala se potměšile nad tím, jak by tahle slova mohla někomu znít. „A ty? Studuješ, nebo už jsi v práci?“ Nabízelo se zeptat a kdyby odpověď zněla, že ano, že studuje, pak by se přímo nabízel obor literatury vzhledem k tomu, že si sem se sebou vzal staré vydání Obrazu Doriana Graye. Ale kdoví, to ještě nic znamenat nemusí, možná je jen nadšený sběratel a studuje třeba… historii. Ano, dozajista. „Dá se to. Hodně lidí, ale když si člověk najde svoje skulinky a cestičky, dovede být úžasný,“ odpověděla s dalším se svých maličko tajemných pousmání. Kdovíproč se přestal usmívat, když se zeptala, odkud by mu jeho jméno mohlo být povědomé, a odpověď byla ještě víc překvapující. „Na té univerzitě studují stovky lidí, jsem ráda, že zhruba vím, kdo studuje se mnou na medicíně,“ poznamenala trefně. To druhé už však dávalo daleko větší smysl a taky bylo mnohem pravděpodobnější. Tedy ne přímo to, že ji četla, ale že ji zahlédla v knihkupectví. „Ten válečný román, že? Nebo něco na ten způsob. Myslím, že jsem nedávno v knihkupectví zahlédla druhý díl a celkem jsem přemýšlela, že si ho koupím.“ Její tvář osvítilo pochopení a uvědomění si. „Když nepočítám naše učitele a svého otce, jsi asi jediný člověk, kterého znám, kdo napsal knížku,“ poklepala si prstem na ret a poněvadž už típla tu cigaretu, mohla si rozbalit tu tyčinku. Zakousla se do ní a spokojeně se dala do žvýkání. Celkem by si šla ještě zaplavat, během té doby, co tu spolu seděli, už skoro úplně uschnula a sluníčko dál nekompromisně pálilo. „Je dobrá,“ podělila se s ním o svůj názor, „a teď ty, prozraď mi o sobě něco,“ vybídla ho se zajiskřením v očích a zakousla se znovu. Nechtěla mu tu neslušně huhlat s plnou pusou, tak proto. Ale taky proto, že ji docela zaujal. Ty knížky, země původu, to, že dvě knížky i napsal… Skoro až jí připomínal nějakou románovou postavičku mladého sečtělého gentlemana. Tihle jí normálně přišli docela nesnesitelní, neustále mívali potřebu se chlubit s tím, kolik toho vědí, ale haló, ona taky studuje a navíc obor, který patří k těm nejtěžším. Takže pardon, když se zrovna ona nenechá o něčem poučovat, jako kdyby sama byla hloupá a úplně vygumovaná.

7771A1
Meredith Sinclaire
Meredith Sinclaire
26/9/2019, 20:24
Pousmial sa, keď si vypočul jej slová, no v jeho prípade si raj predstavoval trochu inak. Rajom bola pre neho drevená chata v škótskej, takmer ľudskou rukou nedotknutej prírode. Nemusela byť veľká, stačila by mu len malá kuchyňa, kúpelňa a jedna väčšia izba s posteľou a krbom. Samozrejme, vybavenie by muselo spĺňať istý štandard, nie úplne najvyšší, no aspoň nejaký ten nadštandardný komfort a nezaobišiel by sa tam ani bez kopy kníh, niekoľkých fľaší škótskej, páru kubánskych cigár a gramofónu s platňami.To bol v jeho očiach ten skutočný, pravý raj, no keďže sa od neho nachádzal naozaj veľmi ďaleko, musel sa uspokojiť s tým, čo mal po ruke. Bolo tam však ozaj pekne a to ticho bolo pre neho upokojujúce viac, ako čokoľvek iné. Nemohol sa teda sťažovať, a tak len kývol hlavou aj na jej nasledujúce slová o parku. Tam teda naozaj pokoj nebol, práve naopak, pohybovalo sa tam veľké množstvo ľudí, či už poobede alebo vo večerných hodinách. Práve preto preferoval jazero. Pri ňom sa totiž dalo úplne uniknúť od ruchu veľkomesta. "Som rád, že má niekto podobný názor, ako ja," skonštatoval, pretože sa s tým naozaj nestretával veľmi často. Málokto z jeho okolia si potrpel na výlety do prírody a väčšina jeho rovesníkov si užívala život vo veľkomeste. Nie že by si ho on neužíval, to on áno a veľmi rád, no niekedy potreboval vypnúť a oddýchnuť si a to sa mu darilo iba niekde v lese, pri vode, ďaleko od áut, ľudí a zvukov, ktoré nepatrili k prírode. Bolo teda skutočne celkom milé, že tomu niekto rozumel.
Keď sa konverzácia otočila k jeho knihe, mierne si zahryzol do spodnej pery, pričom pohľadom stále zľahka sledoval jej ruky. Potreboval totiž vidieť, ako sa k tomu klasickému kúsku správa, no našťastie to dopadlo dobre a jemu zo srdca spadol menší kameň, keď ju zas položila späť na miesto. Nikdy mu nerobilo problém deliť sa, požičiavať svoje veci či niečo podobné, no literatúra bola naozaj jeho slabosťou a vrazil do nej neuveriteľné množstvo peňazí. Možno nebolo rozumné brať si tak staré a vzácne výtlačky kade-tade, no tie nové vydania v ňom nezanechávali až taký hlboký pocit, ako tie pôvodné. "To je veľká pravda," opäť s ňou musel súhlasiť. Mal rád inteligentné ženy a ona sa tak zatiaľ javila, čo ho veľmi tešilo. S peknými, no prázdnymi schránkami sa poväčšine nedalo rozprávať a on s ľuďmi komunikoval rád, aj keď sa dokázal otvoriť len málokomu. To však bolo pre iné dôvody ako preto, že by nebol dostatočne priateľský či komunikatívny. "Ak si dobre pamätám, túto knihu som získal na súkromnej aukcii v Londýne," zalovil vo svojej mysli a vydýchol zo seba po kratšej odmlke, keďže si naozaj nebol úplne istý. Niektoré zo svojich zberateľských kúskov zdedil, iné dostal od rodiny a priateľov, niektoré si zaobstaral sám. Po čase sa ale pre neho stalo ťažkým pamätať si, ku ktorej z kníh ako prišiel, keďže ich mal doma skutočne veľmi veľké množstvo. Nepotreboval sa tým však chváliť a keby sa ho to neopýtala, určite by to sám od seba nespomenul. "Opäť, veľmi zaujímavý výber. Čo sa ti na Palahniukovi páči? Depresívne témy alebo tragické konce takmer všetkých jeho diel?" Na tvár sa mu votrel akýsi mierne pobavený úškrn, no nebol to posmešok alebo niečo podobné, naozaj ho to úpirmne zaujímalo. Vážne si totiž myslel, že literárny vkus o človeku veľa vypovedá a keďže bol práve tento autor často označovaný za nihilistu, bol zvedavý, či sa k podobnej filozofii hlási aj ona. Vyzerala totiž naozaj nevinne a dievčensky, či taká ale bola naozaj nemal odkiaľ vedieť. Z konverzácie o knihách sa totiž zatiaľ javila ako o niečo temnejšia dušička, ako sa na prvý pohľad zdalo.
Konverzáciu o mužskom pokolení a ich napodobňovaní zahraničných prízvukov tak trochu odignoroval, len sa ešte raz pobavene zasmial a pokrútil hlavou. Pripadalo mu totiž zbytočné ďalej to riešiť, keďže už k tomu nemal čo povedať. Radšej sa sústredil na jej ďalšie slová a teda tie, ktoré by sa dalo označiť za ekologické. Keďže bol pravý škót, k prírode ako takej mal veľmi blízko, a preto úplne rozumel, čo sa snaží povedať. "Snáď sa čo najskôr spamätajú viacerí ľudia v našom veku a prestanú sa správať, akoby sme mali k dispozícii ďalšiu desiatku náhradných Zemí," zhodnotil, pretože ho to niekedy naozaj poriadne štvalo. Niektorí ľudia si však ani za nič nechceli nechať vysvetliť, že plastový pohár pohodený v kríku sa rozloží len veľmi ťažko a rozbitý zapaľovač hodený v rieke nespôsobí len smrť ryby, ktorá nejaké úlomky z neho zje, ale aj toho, kto následne zje danú rybu, čo môže byť obyčajný pobrežný vták ale popravde aj človek. Keďže však začal pociťovať, že v ňom opäť stúpa hnev, znovu presídlil na ďalšiu tému, aby to aspoň na malú chvíľu vytesnal z hlavy. Našťastie ho napadla dobrá vec, a to opýtať sa jej niečo viac zo života. Bol to skvelý spôsob ako niekoho aspoň trochu spoznať a zároveň ho nepriviesť do nekomfortnej situácie. "Zvláštny v čom?" Nadvihol sa na lakťoch a zoširoka sa usmial, pretože opäť povedala niečo, čo ho zaujalo. O Ericovi už počul už mnoho definícii, sám si najprv myslel niekoľko tých negatívnych, no ešte nikdy nestretol nikoho, kto by ho označil za zvláštneho. Zaujímali ho teda detaily, podrobnosti, niečo, čo v nej vyvolalo tento dojem. Potom však ale začala rozprávať viac o svojom užšom zameraní v medicíne a on bol fakt prekvapený, pretože patológiu by na ňu fakt nikdy v živote netipoval. "Počul som toho už ozaj veľa, no ešte nikdy som sa nestretol s niekým, kto by označil patológiu za sympatický medicínsky odbor," musel sa zasmiať, aj keď opäť, nie posmešne, len trochu šokovane, pretože vážne vyzerala úplne inak, aká v skutočnosti bola. Tichá voda brehy myje, alebo tak nejako znelo to príslovie, ktoré sa na ňu úplne hodilo. On osobne by niečo také študovať nemohol a aj keby už musel trpieť šesť rokov na medicíne, určite by si nevybral patológiu. Plastickí chirurgovia boli celkom dobre platení, takže možno by sa dal na to, no v tom prípade by ho zrejme celá jeho rodina vydedila. "Študujem a do istej miery aj pracujem," mierne pokrčil ramenami, čo bolo znovu ťažké, keďže bol opretý o lakte, no ako tak sa mu to podarilo. Viac sa k tomu však nevyjadroval, nerád novým ľuďom rozprával podrobnosti zo svojho života, vždy sa pred nimi vyjadroval o svojej osobe zoširoka, nie úplne presne a podrobne. Mal s ľuďmi v Amerike proste zlé skúsenosti, a tak sa naučil dávať si veľký pozor na to, čo komu povie a koho si k sebe pustí bližšie. Ani jeho kamarátstvo s Ericom či vzťah s Beth či Grace nevznikli za jeden deň. Teda, s Beth to bolo na jednu noc, a potom možno ešte na dve, no potom sa z nich stali dobrý priatelia. Aspoň teda v jeho očiach. Tiež to však prišlo postupne a tiež jej zo začiatku nepovedal, kto je, čo robí a ani to, že patrí do vyššej triedy, čo si asi domyslela vzhľadom na to, že hneď prvú spoločnú noc strávili u neho v byte. Práve preto nemal v pláne vešať to na nos ani Meredith, aspoň nie dovtedy, dokým sa nespoznajú viac a nebude si istý, že sa z nej nestane nejaká šialená stalkerka alebo niekto, kto sa s ním bude stretávať len kvôli peniazom. Preto ho teda zaskočilo, keď spoznala jeho meno, vážne to totiž nečakal. "Dobrý postreh," uznanlivo kývol hlavou a opäť si ľahol, pričom na sekundu privrel oči a zhlboka sa nadýchol. Nestalo sa mu to prvýkrát, no vždy to bolo pre neho prekvapením, hoci veľmi dobre vedel, že sa jeho knihy predávajú dobre. Preto na neho ľudia z vydavateľstva tak tlačili. Nad tým však teraz nechcel myslieť, a tak sa chytil hneď jej ďalších slov, aby sa sústredil na niečo iné ako na svoje deadliny. "Tvoj otec je spisovateľ?" Pootočil hlavu jej smerom a keď ho požiadala, aby jej povedal niečo o sebe, tajomne sa na ňu pousmial. "Volám sa Camden, som zo Škótska, študujem literatúru a popritom píšem poéziu a prózu," zopakoval všetko to, čo jej už povedal, tie úplne najzákladnejšie veci, ktoré mohol a pri ktorých sa cítil ako-tak bezpečne. Keďže však už videla aj jeho knihu, z čoho jej zrejme muselo dôjsť, že nie je úplne najlacnejšia, zhlboka sa nadýchol a pár vecí dodal. "A ako si si mohla všimnúť, zbieram staré knihy, rád trávim voľný čas v prírode a príležitostne fajčím," zase však zhrnul iba tie veci, ktoré si na ňom mohla všimnúť počas ich konverzácie, mierne sa pousmial a hlavu znovu otočil tak, aby hľadel priamo nad seba.
Laethan C. Boyle
Laethan C. Boyle
Sponsored content

Povolení tohoto fóra: